wtorek, 17 grudnia 2013

Inspiracje wigilijne

Mam nadzieję, że w tym przedświątecznym tygodniu znajdziecie chwilę czasu, by na moment zatrzymać się, wygodnie usiąść i spojrzeć na to, co zajmowało nam ostatnio wszystkie wolne chwile. Oddajemy w Wasze ręce propozycje na wigilijne potrawy w nieco odświętnej szacie i liczymy, że ten skromny prezent pod choinkę Wam się spodoba.

31 komentarzy:

  1. Cudowna publikacja i przepiękne zdjęcia! Gratulacje dla Was obojga! :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki wielkie za taki miły komentarz. Bardzo nam miło, że nasza praca Ci się podoba.

      Usuń
  2. Wiem ile czasu zajmuje przygotowanie takiej książki, bardzo to doceniam!
    Bardzo mi się podoba!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wielkie dzięki. Miło że podoba ci się nasza praca. To bardzo dla nas cenna pochwała szczególnie, że od autorki takiego fajnego bloga jak Twój.

      Usuń
  3. Wow super książka musiała pochłonąć dużo czasu.
    Pięknie wygląda

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czas poświęcony to była ciężka praca, ale takie komentarze dowodzą, że warto było.

      Usuń
  4. Książka wygląda bardzo ciekawie, będę się rozglądać. Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mamy nadzieją, że znajdziesz tam coś co Cię zainspiruje. :)

      Usuń
  5. Wow jakie zdjęcia :) ! Wszystko takie smakowite :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zajrzalam tutaj wczoraj poznym wieczorem I pomyslalam ...noc cudow juz nastapila...Ania z Mezem
    pieknym jezykiem przemowila:)
    Znalazlam wiele inspiracji w Magazynie #1.
    Podobno tradycja I postep to najwieksi wrogowie ludzkosci wiec ja lamie tradycje w tym roku I na wigilijnym stole zagosci salatka caprese, ktora moze stanowic swietny dodatek do sledzi, slimaki francuskie poniewaz sa ze smazonymi listkami szalwi, ktore uwielbiam, salatka z fasolki brzmi obiecujaco I zawiera rowniez "moje smaki" oraz sledzie "rozne rozniste".
    Piekna publikacja. Gratuluje pomyslu i wykonania.Czekam na nastepny Magazyn!
    Libra.
    P.S.Dzisiaj zrobilam ponownie dzem z gruszek .PYCHA!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Uwielbiam twoje komentarze, zagrzewają i dopingują do działania. Puchnę z dumy czytając takie pochwały. Mąż nawet obawia się, że niczym balonik zawisnę na święta pod sufitem. ;)

      Usuń
  7. o ja! Ale super zebrane, mega mi się podoba! :)
    Gratuluję pomysłu :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To znaczy że prezent pod choinkę trafiony. To miło. ;)

      Usuń
  8. Świetny pomysł! Na pewno go podkradnę w przyszłym roku ;D A gazeta pięknie wydana :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Już zatem kibicuję i czekam na Twoje przyszłoroczne dokonania. W tym roku prezentujesz takie ciekawe potrawy, z których zapewne ja skorzystam w przyszłym roku.

    OdpowiedzUsuń
  10. Odpowiedzi
    1. W zasadzie to już sporo takich publikacji jest w sieci i pomysł nie jest nowy :) Mieliśmy chęć zmierzyć się z taką pracą i mieć własną publikację :) Jest to sporo pracy, ale już myślimy o następnym numerze.

      Usuń
  11. Cudo - w formie i treści:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, czyli obie składowe Dżemdżusa się sprawdziły :)

      Usuń
  12. Aniu, salatka z pieczarek wysmienita. Zrobilam wczoraj jako dodatek do dania obiadowego.
    Nie ma to jak wino! Nawet w takich grzybach "bez wyrazu" jakimi sa pieczarki wskrzesi dusze...kulinarna:)
    Przymierzam sie rowniez do piernika mimo, ze swoj tradycyjny juz upieklam.Przepis z Magazynu#1
    brzmi interesujaco, a nawet intrygujaco:)
    Libra.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dusza kulinarna w pieczarkach - to czysta poezja. Taka pochwała z Twoich ust to balsam dla duszy. Bardzo mnie cieszy, że Wam smakowało i mam nadzieję, że ciasto Was nie zawiedzie. Moja familia dałaby się dla niego pokroić na drobne kawałeczki i przypiec na ruszcie (oczywiście po zjedzeniu ciasta). :)

      Usuń
  13. Wow.. jestem pod naprawdę ogromnym wrażeniem tej książeczki. Nie wyobrażam sobie nawet ile pracy musieliście w nią włożyć. Do tego te fantastyczne zdjęcia... po prostu brak słów chwalebnych na nią :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Tyle komplementów na raz, bardzo dziękujemy. Miło nam bardzo czyta się takie komentarze. Pozdrawiamy świątecznie

    OdpowiedzUsuń
  15. Prześliczne zdjęcia i wspaniały pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że znajdziesz tu coś godnego wykorzystania.

      Usuń
  16. Aniu, zrobilam salatke z fasoli nawet dwa razy!.Specjalnie na te okazje zakupilam w polskim sklepie Pieknego Jsia! Salatka nie zawiodla moich oczekiwan... byla bardzo smaczna I wpisuje sie na stale do naszego menu. Jak rowniez pieczarki w smietanie z winem o ktorych to juz pisalam.
    Sledzie w smietanie byly tez z Magazynu. Swietna odmiana dla naszych podniebien na ktora zlozyl sie miedzy innymi rowniez brak chrzanu w lodowce:)
    Piernik "magazynowy" napisze do rymu...bardzo zdrowy, a co zdrowe niekoniecznie smaczne.
    Po prostu tego typu potrawy jem"rozumem". Byc moze w towarzystwie bogatych keksow, slodkich piernikow pysznych ciastek I ciasteczek to ciasto nie mialo wielkich szans na sukces zwlaszcza,ze nie zrobilam polewy zeby bylo naprawde zdrowo:) Dodatek dzemu gruszkowego wynagrodzil wszystko. Pierniczek zniknal w czelusciach przewodow pokarmowych I mimo moich komentarzy o nim zdawaloby sie niepochlebnych bedzie goscil na naszym stole.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Libro droga,
      Rozumiem "zachwyt" nad Piernikiem magazynowym, rzeczywiście w morzu bogatych świątecznych ciast to nędzna płotka, ale jak napisałaś zdrowa, a kiedy doda się zamiast cukru miodu może nawet nieco zyskać. Ja go lubię właśnie za to że nie mam po nim wyrzutów sumienia (nawet czekoladowa polewa nie zmienia tego uczucia). Zapraszam za to na obłędnie kaloryczną panna cottę kawową.

      Usuń
  17. Magazyn jest wspaniały,zdjęcia przepiękne!!!

    OdpowiedzUsuń